Täkter marthaförening

Välkommen till Täkter Marthaförening rfMarthorna i Täkter började sin verksamhet som en krets inom Ingå Marthaförening redan år 1917. Som egen marthaförening har vi fungerat sedan våren 2014.

Vi har en egen marthastuga Furulid, som finns på adressen Täktervägen 293 i Ingå kommun. Här träffas vi ungefär var tredje vecka till möten och samvaro. Under sommaren har föreningen uppehåll.

Vid träffarna strävar vi till att ordna varierande program enligt medlemmarnas önskemål. Det kan vara matlagningskvällar i vårt nyrenoverade kök, temakvällar med inbjudna föreläsare, hobby- och sykvällar samt mycket mer. Vävstolen står revad för den som vill väva och olika talkotillfällen avlöser varandra t.ex. kokning av potatisgröt inför försäljningsdagar, matlagning inför soppdagen och trädgårdsarbeten på stugans gård. Vi gör också utfärder, ordnar fester och försäljningsjippon.

De medel som vi samlar in genom verksamheten går till donationer och välgörenhet, samt till underhåll och reparation av vår stuga. Välkommen med!

Övrig verksamhet

  • Vävstolen är uppsatt, alla som är intresserade kan väva mattor på stugan till försäljning eller till sig själv.
  • Potatisgröt kokas efter behov till olika dagar.
  • Gården klipps, krattas och sköts på talko efter behov.
  • Stugan städas efter behov på talko.

Aktuellt

Munkstekning

01.06.2015 kl. 21:25

Tvålkokning

01.06.2015 kl. 21:18
Kontaktuppgifter

Kontakt

Sonja Eklund-Dahlin
Ordförande
sonjaeklund1gmail.com
040 4155 935
Camilla Sonntag-Backman
Sekreterare
millaelisanet.fi
040 5051 089

 

Du kan boka vår mysiga stuga för mindre sammankomster och fester (ca 30 personer) mot en liten donation till föreningen. Det finns kök, samlingsrum, stor trädgård och utedass. Kontakta oss för mer info och kom på besök!